Un sistem de securitate, fie pentru locuinta, fie pentru compania ta, reprezinta un aspect important, securitatea si siguranta persoanelor si a bunurilor fiind puse pe primul loc. Tocmai de aceea, contractarea unei firme autorizate in scopul instalarii unui sistem de securitate sau unui sistem de siguranta, va asigura calitatea si buna functionare a acestora.

Cand trebuie sa instalezi un sistem de securitate sau un sistem de siguranta

Cand vorbim despre propria locuinta sau companie, ori despre o cladire de birouri, fara dar si poate trebuie sa vorbim si despre sistemele ce vor oferi asigurarea ca vietile persoanelor din jur sunt in siguranta, iar bunurile materiale sunt si ele, de asemenea, protejate.

Sistemele de securitate au ca scop mentinerea securitatii in punctele de interes stabilite inaintea instalarii acestora. Fie in casa, fie in interiorul companiei, senzorii sistemului sunt intr-o legatura permanenta cu panoul de control sau centrul de comanda. De cele mai multe ori, senzorii de miscare sunt plasati pe usile care duc catre exteriorul cladirii.

In cazul locuintei proprii, un asemenea sistem poate fi instalat in orice moment se doreste, insa trebuie sa tii minte ca este necesar, pentru a fi sigur ca vietile persoanelor dragi sunt protejate.

O companie, o institutie publica s.a.m.d, inca din anul 2003, prin legea 333 este obligata sa asigure paza bunurilor, valorilor si protectia persoanelor din spatiile respective. Astfel, un sistem de securitate este imperios in acest caz.

SISTEM-DE-SECURITATE-SISTEM-DE-SIGURANTA-SUPRAVEGHERE-VIDEO-NIBACO-min

Realizarea analizei de risc in scopul instalarii unui sistem de securitate

In momentul contractarii unei firme autorizate, este de asteptat ca, inaintea instalarii propriu-zise, acestia sa realizeze o analiza de risc.

Analiza de risc reprezinta:

 • Identificarea factorilor interni si externi ce pot influenta securitatea obiectivului;
 • Definirea posibilelor evenimente si riscuri ce ar putea genera probleme sau brese de securitate;
 • Determinarea zonelor exacte ce ar putea fi afectate;
 • Estimarea pagubelor ce ar putea aparea;
 • Intocmirea unui raport compex in care sunt evaluate riscurile posibile, alaturi de recomandarile specifice ce au ca scop preintampinarea sau solutionarea posibilelor amenintari la adresa obiectivului si a persoanelor sau bunurilor din perimetrul respectiv;
 • Realizarea unei analize de securitate ce va stabili noile instrumente si metode de lucru, precum si masurile necesare pentru instalarea unui sistem de securitate.

Datorita acestui serviciu, in functie de cerintele tale, iti vei putea construi o perspectiva asupra situatiei locuintei sau companiei. Ulterior, se va lua decizia asupra sistemului potrivit.

De ce sistemul de securitate trebuie sa fie instalat de o firma autorizata

Firmele autorizate, pe langa experienta pe care o au in instalarea sistemelor de securitate, iti vor oferi solutiile de care ai nevoie. De asemenea, acestea pot identifica in mod precis vulnerabilitatile cladirii respective si vor gasi variantele potrivite pentru tipul de protectie de care locuinta sau compania ta va avea nevoie.

Pe langa aceste aspecte, o firma autorizata detine certificarile necesare si respecta reglementarile in vigoare, astfel instaland sisteme de securitate conform prevederilor, siguranta si securitatea fiind asigurate 100%.

Un sistem de securitate poate parea complicat si greu de instalat, insa o firma profesionista cunoaste in detaliu echipamentele folosite, astfel reusind sa instaleze un sistem de securitate fiabil, stabil si eficient.

De ce sa alegi colaborarea cu o companie autorizata:

 • Detine experienta;
 • Cunoaste detaliile necesare in instalarea unui sistem de securitate;
 • Iti va oferi consilierea necesara, pentru ca tu sa intelegi importanta unui sistem, precum si modalitatea de functionare a acestuia;
 • Echipa acesteia este bine instruita si cunoaste modalitatile de instalare a sistemelor si de efectuare a lucrarilor respective;
 • Detine licentele si certificarile necesare, iar echipamentele folosite sunt autorizate la nivelul Uniunii Europene.

Colaborarea cu o firma autorizata in cazul instalarii unui sistem de securitate iti va oferi siguranta, calitate si eficienta pe termen lung.

Nibaco este o companie autorizata si instaleaza sisteme de securitate si siguranta

Echipa noastra detine experienta si certificarile necesare atat in scopul instalarii unui sistem de securitate, cat si a unui sistem de siguranta.

Contacteaza-ne sau acceseaza paginile destinate sistemelor de securitate si siguranta pentru a descoperi mai multe informatii.