In contextul actual in care pandemia cu virusul SARS-COV2 s-a propagat la nivel mondial, NIBACO propune o serie de solutii termice menite sa depisteze persoanele cu febra, in diferite scenarii si contexte. Dar sa incepem cu inceputul…

Principiul termic

Orice obiect cu valori de temperatura peste zero absolut emite o cantitate de radiatie. Camerele termice transforma aceasta radiatie in valori numerice si le transforma in valori de temperatura folosind un model algoritmic.

Avantaje

Scanarea si detectarea temperaturii prin metodele conventionale (termometre) prezinta o serie de dezavantaje:

Contact direct sau foarte apropiat cu fiecare persoana in parte;
Forta de munca crescuta – scanarile se fac 1 la 1 (individual);
Timp mare de operare – 6…30 secunde ptr. fiecare persoana;
Lipsa managementului si a analizei automate – inregistrarile se fac scriptic existand riscul erorii umane.

Solutiile termice prezinta o serie de avantaje conducand la o eficienta sporita:

Siguranta – scanare a temperaturii fara contact fizic.
Eficienta ridicata – viteza de detectie de o secunda pentru fiecare persoana, permite camerei temice sa analizeze un numar ridicat de persoane intr-un timp foarte scurt.
Adaptabilitate – echipamente diversificate, usor de implementat, potrivite pentru scenarii diferite.
Inteligenta – tehnologia foloseste Inteligenta Artificiala, reducand astfel alarmele false si scaneaza exclusiv temperatura corpurilor umane.

Scenarii

1. Masurarea temperaturii in spatiile supraaglomerate pe termen lung.

Solutia tehnica va fi instalata pentru o perioada mai lunga de timp (termen lung), va scana si depista febra simultan la un numar de pana la 30 de persoane.
Pentru imbunatatirea preciziei se poate folosi un echipament de calibrare (blackbody) care va scadea marja de eroare pana la ± 0.3°C.

Solutia poate fi aplicata cu succes in: Spitale, Aeroporturi, Cladiri de birouri.

2. Masurarea temperaturii in zona/zonele de acces in cladiri, pe termen scurt.

Solutia tehnica va fi similara cu cea pentru termen lung, cu precizarea ca va fi instalata temporar, pe un trepied (pe termen scurt) si va folosi simultan si o camera mobila termica.

Solutia poate fi aplicata cu succes in: Scoli, Retail, Cladiri de birouri, Aeroporturi

3. Masurarea temperaturii cu ajutorul camerei temice mobile, de catre personal desemnat.

Solutia tehnica presupune utilizarea unei/unor camere termice mobile. Scanarea preliminara a temperaturii va fi facuta de personal desemnat, la fata locului fara a deranja sau intrerupe o persoana in programul de lucru.

Solutia poate fi aplicata cu succes in: Fabrici, Cladiri de birouri, Scoli, Banci.

Este recomandat ca masurarea temperaturii, indiferent de scenrariu sa se realizeze in interior, la 5 minute dupa ce o persoana intra in spatiul interior. Fluctuatia temperaturii ambientale exterioare poate influentaprecizia masurarii temperaturii.

In concluzie, solutiile termice de masurare a temperaturii pot acoperi o serie de scenarii si au o multitudine de avantaje demne de luat in consideratie.

Odata cu relaxarea masurilor de siguranta cu privire la raspandirea virusului SARS-COV2 si reinceperea activitatilor profesionale pentru relansarea economiei nationale, va recomandam sa luati in considerare solutiile tehnice termice.

NIBACO, partener GOLD al producatorului HIKVISION, este pregatit sa asigure furnizarea, montajul si instrirea beneficiarului cu/pentru solutiile termice de masurare a temperaturii.