Orice mediu comercial sau de afaceri, sector public sau retail in dezvoltare necesita, la un moment dat, implementarea unor metode automatizate de control acces sau sisteme de pontaj electronic. Ce se urmareste prin aceasta? Eficientizarea gestiunii personalului si a vizitatorilor sau clientilor.

Nevoia de integrare a unor sisteme de control acces si pontaj electronic deriva din avansul galopant al tehnologiei, ce impune noi elemente de securitate si automatizare. Se adreseaza nevoia de a permite accesul persoanelor in zone prestabilite, pe baza cardului de acces, facilitand evidenta electronica a orelor lucrate.

Modalitati de acces

Tehnologiile utilizate de catre sistemele de control acces sunt diverse si adaptabile nevoilor beneficiarului: sisteme control acces pe baza de cartela magnetica, cartela de proximitate, trasaturi cu cod de acces, cititor de amprenta sau cititor iris.

Sisteme control acces si pontaj – cum functioneaza?

Un sistem de control acces si pontaj este alcatuit din centrala de comanda a punctului de control acces, cititoare, carduri de proximitate, butoane cerere de iesire, aparatura de blocare si deblocare controlata a usilor, amortizor. De asemenea, intalnim bariere, turnicheti, porti automate. Dispozitivele de inregistrare sunt responsabile de gestionarea de la distanta a sistemului, in timp ce interfetele de comunicare in sistem asigura functionalitatea intregului.

Cititoarele sunt instalate in zonele de interes – usi sau intrarile in parcari. Permisiunea de acces este obtinuta prin utilizarea cardului de acces, prin introducerea codului de acces sau a amprentei, numai daca persoana in cauza este autorizata sa patrunda intr-un spatiul vizat, in respectivul interval orar. Pentru companiile mari, accesul poate fi limitat la anumite etaje sau birouri, in functie de obiectivele urmarite.

Softurile de manageriere faciliteaza tinerea unei evidente precise a orelor de intrare si iesire a personalului, a timpului petrecut in afara biroului, a numarului total de persoane din cladire la un moment dat. De asemenea, permit cuantificarea intarzierilor sau a orelor suplimentare la nivel de luna.

sisteme control acces nibaco

Tipuri de sisteme control acces si pontaj

Cel mai utilizat si intuitiv sistem de control acces il reprezinta sistemul pe baza de cartela/tag de proximitate (RFID). Este intalnit in mod frecvent la interfoanele amplasare in zone rezidentiale, precum blocurile. Sistemul recunoaste cartela si permite accesul utilizatorului. Trecerea cartelei prin proximitatea cititorului va permite accesul doar in conditii prestabilite, ce vizeaza identitatea persoanei si intervalul orar in care se solicita permisiunea.

Sisteme de control acces si pontaj mai performante vizeaza caracterele biometrice, precum trasaturi faciale, amprenta digitala, specificul irisului si altele. Prin implementarea unui astfel de sistem se asigura o siguranta sporita, datele biometrice fiind unice si imposibil de replicat. In materie administrativa, un sistem de control acces biometric este de preferat unuia pe baza de cartela, deoarece scuteste costurile ocazionate de inlocuirea/producerea cartelelor.

Beneficii

Un sistem de control acces si pontaj genereaza statistici si rapoarte importante referitoare la activitatea personalului, individual sau pe departamente. De asemenea, asigura evidenta zilnica a perioadei lucrate de fiecare angajat.

Pe langa beneficiile privind evidenta personalului, amintim posibilitatea restrictionarii accesului persoanelor neautorizate in zonele de interes, precum si protejarea obiectivelor pe nivele de securitate.

sisteme control acces- nibaco

Posibilitatea conectarii sistemului de control acces si pontaj la un sistem de supraveghere este un factor-cheie in garantarea securitatii. Totodata, posibilitatea gestionarii multi-site, prin intermediul serverelor performante, atrage succesul in randul serviciilor de securitate actuale.

Nibaco – partenerul tau in sisteme de siguranta!

Compania noastra ofera servicii si solutii performante in domeniul sistemelor integrate de securitate, pentru companii din intreaga tara. In materie de control acces si pontaj, clientii nostri ne aleg pentru urmatoarele servicii:

  • Configurarea sistemelor de control acces si pontaj adaptata tipului de obiectiv vizat;
  • Servicii de instalare, punere in functiune si softare a echipamentului:
  • Servicii de mentenanta preventiva si corectiva.

Va invitam sa ne contactati pentru a stabili termenii unei colaborari de succes, adaptata nevoilor dumneavoastra.