Monitorizarea video este extrem de importanta pentru siguranta unei locuinte sau a unei cladiri in care se gasesc bunuri valoroase. Sistemele moderne de supraveghere video pot oferi imagini cat se poate de clare, atat pe timp de zi, cat si pe timp de noapte, permitandu-le administratorilor sa controleze camerele de la distanta prin telefon.

Achizitia unui sistem de supraveghere video este un proces important, care trebuie sa fie facut cu atentie pentru a se dovedi eficienta. Totusi, aceasta poate fi facuta cu ajutorul expertilor de la Nibaco. Iti recomandam cele mai eficiente camere pentru spatiul pe care vrei sa il supraveghezi si te ajutam sa instalezi sistemul pentru a acoperi toate zonele importante din cladire si din jurul ei.

Dupa instalare, in responsabilitatea ta revine procesul de intretinere.

Cum intretii sistemul de supraveghere video?

1. Curata cu atentie lentilele camerelor. Este important sa cureti lentilele camerelor ocazional, pentru a indeparta panzele de paianjen, praful si alte murdarii.
2. Asigura-te ca nu exista obiecte care obstructioneaza vederea camerelor;
3. Sterge carcasa camerelor de exterior si asigura-te ca aceasta nu a suferit lovituri sau nu s-a uzat. Carcasa protejeaza impotriva umezelei si faciliteaza functionarea corecta a intregului sistem;
4. Verifica fiecare conector in parte, pentru a te asigura ca nu exista semne de coroziune si ocazional, verifica fiecare cablu in parte;
5. Asigura-te ca intregul sistem este bine alimentat cu energie! Din cauza furtunilor sau din cauza unor socuri fizice, alimentarea cu energie poate avea de suferit. Cu ajutorul unui voltmetru poti verifica daca fiecare camera primeste energia de care are nevoie si te poti asigura ca intregul sistem este 100% functional;
6. Cel putin saptamanal este bine sa verifici functia de inregistrare;
7. Asigura-te ca exista o iluminare suficient de buna in zonele supravegheate, pentru a se putea identifica detaliile faciale ale eventualilor suspecti.

Ce functii trebuie sa indeplineasca un sistem de supraveghere video modern?

Daca esti la procesul de achizitie a sistemului de supraveghere, trebuie sa te asiguri ca optezi pentru un sistem cat mai performant. Chiar si atunci cand alegi o echipa de profesionisti care sa iti instaleze sistemul, asigura-te ca vei folosi camere cu o rezolutie cat mai mare, care sunt echipate cu iluminare IR ce face fata unor distante de peste 20 de metri si ca intregul sistem face fata conditiilor extreme de temperatura si de precipitatii.

De asemenea, este foarte important ca fiecare camera sa fie echipata cu functia WDR, pentru a uniformiza luminozitatea din imagine si sa aiba o constructie robusta.

De ce este supravegherea video atat de importanta?

Fiecare om isi doreste sa locuiasca sau sa lucreze intr-un spatiu in care sa se simta in deplina siguranta. Din pacate, intotdeauna au existat persoane rau voitoare, care au atentat la bunurile altora. In ultimii ani, numarul celor care si-au instalat sisteme de alarma sau sisteme de supraveghere video a crescut considerabil, lasandu-le hotilor din ce in ce mai putine optiuni.

Practic, daca nu ai un sistem de supraveghere video, riscul de a fi victima hotilor creste pe masura ce toti cei din jurul tau isi instaleaza un astfel de sistem.