Siguranța și securitatea locuinței sunt esențiale în zilele noastre pentru fiecare proprietar care își dorește o casă liniștită și ferită de orice primejdie.

Atât etajul inferior, cât și o casă nelocuită sunt printre principalele ținte pentru hoți. Cu toate acestea, există o serie de măsuri și metode de securitate prin care vă puteți asigura locuința de efracții.

Mai jos, vom aborda câteva dintre măsurile disponibile de securitate la momentul actual, dar și câteva sfaturi și recomandări în alegerea eficientă a sistemelor de siguranță pentru a vă ajuta să alegeți cele mai bune metode pentru nevoile dumneavoastră.

Păstrați discreția și confidențialitatea

Evitarea discuțiilor publice despre planurile de vacanță sau despre achizițiile valoroase poate ajuta la prevenirea furturilor. Tot la acest capitol, sugerăm și evitarea dezvăluirii absenței dumneavoastră de acasă pe platformele sociale, prădătorul ar putea fi chiar în lista de prieteni.

În plus, în ceea ce privește vizitatorii, asigurați-vă că îi întâmpinați într-un loc vizibil și sigur, evitând de asemenea să oferiți informații detaliate despre casă sau familie.

Apelați la sisteme de securitate moderne

Un sistem de akarmă poate fi o soluție perfectă pentru a vă proteja casa. Acesta poate fi setat pentru a se  declanșa atunci când se detectează mișcare sau zgomot, iar semnalul poate fi transmis către o companie de pază sau poliție.

Sistemele moderne de alarmă pot fi controlate prin intermediul telefonului mobil și pot fi integrate cu alte sisteme de securitate, cum ar fi camerele de supraveghere.

Instalați camere de supraveghere

Montarea unui sistem de supraveghere poate fi un element esențial în prevenirea efracției la domiciliu.

Este important să instalați camerele într-un loc strategic, astfel încât să acopere toate punctele vulnerabile ale casei, cum ar fi ușile și ferestrele. De asemenea, vă recomandăm să asigurați o conexiune la internet stabilă și un sistem sigur de stocare al datelor pentru a accesa înregistrările oricând aveți nevoie.

În plus, există o varietate de camere de supraveghere disponibile, inclusiv camere interioare și exterioare, cu conexiune wireless sau cablată, cu iluminare nocturnă sau fără, potrivit nevoilor și bugetului dumneavoastră.

Optați pentru un sistem de interfonie/videointerfonie

Interfonul sau videointerfonul pot oferi control asupra accesului în locuință.

Poate fi instalat la ușa principală sau la celelalte uși secundare și permit accesul în casă în funcție de identificarea audio-video a celor din exterior.

Un videointerfon, de asemenea, oferă posibilitatea de a vedea cine este la ușă, chiar dacă nu suntem acasă. Acest lucru poate fi extrem de util în cazul în care, de exemplu, sunteți în vacanță și doriți să monitorizați în timp real o posibilă amenințare.

sistem-de-interfonie-Nibaco

Montați un sistem de iluminat inteligent

Alegerea unui sistem de iluminat trebuie să se potrivească nevoilor și cerințelor dumneavoastră. Există o varietate de opțiuni disponibile, de la sisteme simple, cu o singură unitate de control, la sisteme complexe, cu mai multe punți de control și multiple surse de iluminat.

Odată instalat, sistemul de iluminat inteligent poate fi programat să se aprindă și să se stingă în funcție de orarul pe care îl aveți, ceea ce vă permite să simulați prezența acasă.

Serviciile Nibaco

Acestea sunt doar câteva dintre modalitățile de securitate pe care vi le recomandăm să le luați în calcul atunci când doriți ca locuința cât și bunurile acesteia să rămână în siguranță.

În plus, puteți apela la serviciile Nibaco, companie autorizată în instalarea sistemelor de securitate și siguranță.

Echipa noastră oferă garanție, calitate și eficiență pe termen lung. Pe lângă instalarea sistemelor de supraveghere și securitate, acordăm și servicii de mentenanță. Contactați-ne pentru mai multe detalii.