Instalatia electrica este esentiala in orice cladire. Indiferent ca esti acasa, la birou sau intr-un spatiu industrial, electricitatea este sustine majoritatea activitatilor.

Desi toate cladirile au instalatii electrice, nu toate au instalatii electrice bine implementate. Arderea frecventa a becurilor sau caderea sigurantelor arata ca exista o problema privind functionarea acestora. Tocmai de aceea, realizarea instalatiilor trebuie sa fie facute de un electrician autorizat, fiecare pas fiind esential:

– Implementarea traseelor de cablu;
– Montarea tabloului electric;
– Montarea prizelor;
– Montarea lustrelor si aplicelor.

La Nibaco ne ocupam de tot ceea ce inseamna instalatii electrice, plecand de la proiectare si terminand cu executie. Acordam atentie fiecarui detaliu si ne asiguram ca toti consumatorii se pot bucura de electricitate fara riscuri.

Implementarea instalatiei electrice

In cazul unor locuinte noi, implementarea instalatiei electrice este relativ simpla, deoarece se poate tine cont de toti consumatorii moderni si se poate gandi o instalatie care suporta toata incarcatura.

In cazul locuintelor vechi lucrurile sunt ceva mai complexe. Instalatiile din aceste constructii au fost gandite pentru consumatorii de atunci, care nu includeau aparate de aer conditionat, masini de spalat moderne, laptopuri sau televizoare. Tocmai de aceea, este bine sa se regandeasca traseele de cablu, sa se inlocuiasca tablourile electrice, prizele si intrerupatoarele si sa se gaseasca solutii mai eficiente pentru iluminat.

Mentenanta instalatiei electrice

In general, daca instalatia este bine realizata mentenanta nu ar trebui sa includa altceva decat constatarea ocazionala a starii de functionare si calibrarea sigurantelor la consumul actual. Indiferent ca este vorba despre o simpla constatare sau despre inlocuirea de prize, intrerupatoare sau lustre, este bine sa se apeleze tot la electricieni autorizati. In felul acesta se pot evita probleme grave.

Ocazional este bine sa se solicite o revizie a instalatiei electrice, fara a se astepta semne ca aceasta incepe sa faca probleme.

Care sunt cele mai frecvente probleme ale unei instalatii electrice?

Cele mai intalnite probleme sunt cele date de caderea culentului, de lipsa tensiunii sau de arderea sigurantelor care nu pot face fata tuturor consumatorilor. Ori de cate ori apare o astfel de problema, cel mai in masura sa ia o decizie este electricianul.

Ce putem face noi pentru tine?

Suntem o echipa cu experienta vasta in domeniul instalatiilor electrice, autorizata de Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniu. Putem rezolva orice tip de problema la retelele electrice si te putem ajuta sa verifici instalatiile atunci cand inchiriezi sau cumperi o locuinta.

De asemenea, facem bransamente aeriene monofazice si trifazice, bransamente subterane monofazice si trifazice, precum si tot procesul de optimizare a instalatiei, in asa fel incat sa raspunda tuturor solicitarilor moderne.