Cu greu ne-am inchipui societatea moderna fara supraveghere video. Camerele video sunt peste tot: pe strada, in magazine, la locul de munca pe bordul masinilor si chiar si acasa. Acestea ofera siguranta, eficientizeaza munca sau le usureaza viata parintilor care vor sa isi stie prichindeii in siguranta.

Istoria camerelor de supraveghere nu este una foarte veche. Primul om care a imaginat un sistem de supraveghere a fost domnul Norbury din Marea Britanie, care in 1933 cauta solutii pentru a prinde persoana care ii fura oua din cuibar. Acesta a folosit un aparat foto pozitionat deasupra cuibarului, care gratie unui sistem inovativ ( saci, tuburi de metal si fire ) se declansa in momentul in care cineva incerca sa fure oua. Astfel, hotul a fost prins in fapt.

Camerele moderne au aparut cativa ani mai tarziu, insa nu cu scopul pe care il cunoastem astazi. Prima camera video similara cu cele folosite astazi a fost instalata de Walter Bryuhtom in Germania, cu scopul de a se observa rachetele V-2.

Utilizarea civila a camerelor apare abia in 1960

Vreme de aproape doua decenii, supravegherea video a avut doar scop militar, insa in 1960, politia din Londra a instalat o camera de supraveghere stradala pentru a monitoriza ceea ce se intampla la festivalul ” Guy Fawkes”.

In 1964 au fost instalate 4 camere de supraveghere in centrul orasului Liverpool iar in 1967 cei de la Sega incep sa promoveze camerele video concepute pentru protectie impotriva hotilor.

In anii ’80 camerele de supraveghere ajung extrem de populare in randul oamenilor de afaceri, fiind prezente peste tot prin magazine, banci, depozite si birouri iar odata cu secolul XXI, incep sa fie prezente in locuintele private.

Evident, de-a lungul evolutiei camerelor de supraveghere au aparut si o serie de probleme, oamenii fiind nemultumiti de ideea de a fi supravegheati. In 10 mai 1997 a avut loc un protest masiv in Marea Britanie impotriva acestor dispozitive. Totusi, supravegherea video a evoluat constant si a reusit sa convinga majoritatea oamenilor ca aduce o multime de avantaje.

Daca esti printre cei care cred ca supravegherea video este avantajoasa si iti poate oferi siguranta, iti oferim cele mai bune solutii de supraveghere si inregistrare video, atat acasa, cat si la sediul companiei. Lucram cu cele mai bune echipamente si avem o echipa cu experienta vasta in instalarea sistemelor CCTV ( televiziune cu circuit inchis ), in asa fel incat sa ai mereu controlul asupra zonelor pe care le vrei supravegheate.