În multe situații, proprietarii se confruntă cu necesitatea de a demara un proiect de montaj a unei noi instalații electrice în locuința lor. Acest demers nu este doar o investiție semnificativă, ci și un proces complex, cu potențiale pericole în cazul unei montări deficitare. Experții, cât și noi ca specialiști în domeniu, vă recomandăm cu tărie ca astfel de proiecte să fie încredințate unei firme specializate, care oferă servicii de instalații electrice, executate de către electricieni calificați și cu o experiență vastă în domeniu.

 

Situațiile în care este necesară montarea unei instalații electrice la casă:

  1. Construirea unei case noi

Construirea unei case noi este un proces complex care necesită o instalație electrică perfect adaptată nevoilor și cerințelor structurii. Începând de la fundație, fiecare etapă a construcției impune respectarea unor norme stricte, iar proiectarea instalației electrice este esențială pentru a asigura un mediu locuibil sigur și eficient. Un consultant specializat poate colabora cu arhitecții și constructorii pentru a integra perfect sistemele electrice în proiectul casei tale.

 

  1. Înlocuirea instalației vechi

Clădirile cu o vechime de cel puțin treizeci de ani adesea se confruntă cu o instalație electrică depășită, fie din cauza tehnologiilor învechite, fie din pricina materialelor care nu mai corespund standardelor moderne de siguranță. Înlocuirea instalației vechi devine o necesitate urgentă pentru a evita riscurile de incendiu sau de defecțiuni electrice care pot afecta întreaga locuință.

 

  1. Extinderi sau renovări majore

Odată cu creșterea nevoilor de spațiu sau modificarea structurii existente, extinderile sau renovările au nevoie de o revizuire și o extindere a instalației electrice. Adăugarea unor noi încăperi, spații de lucru sau facilități necesită o planificare atentă pentru a asigura o distribuție corectă a energiei electrice și prevenirea suprasolicitării sistemului.

 

  1. Modernizarea instalației electrice

Pe măsură ce tehnologia avansează, este esențial să aducem la zi și instalațiile electrice din casele noastre. Modernizarea devine necesară atunci când părțile componente ale instalației sunt depășite moral și pot fi înlocuite cu variante superioare, conforme cu tehnologia actuală. Sistemele de automatizare, prizele inteligente și echipamentele eficiente energetic pot contribui semnificativ la creșterea confortului și a eficienței energetice pentru locuința ta.

 

Indiferent de situație, consultarea cu un specialist în instalații electrice este crucială pentru a asigura o implementare corectă și sigură a proiectului tău.

Utilizarea corectă a instalației electrice

Pentru a beneficia la maximum de instalația electrică a casei tale, este esențial să respecți normele de siguranță. Evită suprasolicitarea prizelor și utilizează doar echipamente electrice certificate. În cazul unor probleme sau lucrări de întreținere, este recomandat să consulți un specialist în instalații electrice.

 

Pentru dezvoltarea și implementarea sistemelor de instalații electrice, Nibaco SRL deține o autorizație eliberată de Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE). Această certificare atestă faptul că serviciile și strategiile personalizate oferite de echipa noastră sunt sigure și în conformitate cu reglementările în vigoare.

 

Încredințează-ți proiectul de instalare electrică unei echipe de specialiști. Contactează-ne astăzi pentru a beneficia de serviciile noastre profesioniste și personalizate!